Lente

In het voorjaar (soms ook in de herfst) worden de jonge bomen geplant. Dit is altijd een secuur werkje, want de boom moet op de juiste diepte worden geplant. Daar komt bij dat elke boom een netje (tegen wildvraat) om krijgt en in 10 liter potgrond moet worden geplant.In de bloei brengen imkers hun bijenkasten in de boomgaard. Deze bijen zorgen voor de bestuiving door van bloem naar bloem te vliegen. Om de negen meter staat er een boom van een ander ras (bijvoorbeeld Golden Delicious tussen Elstar) dit ook om de bestuiving te bevorderen.

Als de bloesem aan de bomen zit en het gaat ‘s  nachts vriezen, dan zetten wij de beregening aan. Deze sproeit dan een waterstraal over de bomen en bloemen waardoor deze bedekt worden met een laagje ijs. Bij deze bevriezing komt stollingswarmte vrij en dat is net genoeg om het bloemetje te laten overleven, de temperatuur is dan net boven de nul graden. Hiermee moeten we doorgaan totdat de zon opkomt en het ijs doet smelten. Een prachtig gezicht.

Ook zorgen we dat de zwartstroken onder de bomen mooi schoon zijn, hierdoor houdt de grond meer warmte vast waardoor de temperatuur dus minder snel daalt.